Trafik Haftası

Ülkemizde her Mayıs ayının ilk haftası "Trafik ve İlkyardım Haftası" olarak kutlanmaktadır.

Okulumuz öğretmenleri Kübra KILINÇ AKÇAM ve Esra Sıdıka KILIÇ tarafından okulumuz öğrencilerine sınıf sınıf bilgilendirici eğitimler verildi.

Kazalar çoğu zaman dikkatsizlik, tedbirsizlik, ihmal gibi sebeplerle meydana gelir ancak alınacak tedbirlerle kazalar önlenebilir. Kazalar meydana geldiği yerlere göre ev kazaları, iş kazaları, trafik kazaları şeklinde gruplandırılmaktadır. Bunlar arasında can kaybı, sakatlanma ve ekonomik zararları nedeniyle trafik kazaları ilk sırada yer almaktadır.

Alkollü araba kullanmak, hız sınırlamalarına uymamak ve hatalı sollama trafikte en sık görülen kural ihlalleridir. Trafik kazalarının önlenebilmesi için sürücülerin yeterli eğitim almaları, toplumun trafik kurallarına karşı duyarlılığının arttırılması, kurallara uyma hassasiyeti ve bilinçli davranışlar geliştirilmesi trafik kazalarını önlemede etkili olacaktır.

Okulumuzda yaptığımız etkinlikle  ilgili resimler...

09-05-202409-05-202409-05-202409-05-202409-05-202409-05-2024

Etiketler :Trafik,